Björn Hellgren

Björn Hellgren, född 21 november 1990 är en svensk professionell golfspelare från Västerås. Vi på Cutter & Buck är glada över att representera Björn, som startar sin säsong på Asian Tour i Malaysia i februari 2024. Björn, den regerande mästaren i Arlanda City Trophy, kommer även att spela i sommar på Cutter & Buck Tour, men även dyka upp på andra tävlingar så som Swedish Matchplay Championship på Rya Golf Club. ⛳️

Följ Björn på instagram @bjornhellgren eller på facebook @bjorn.hellgren.79

—————————————————————————————————————————–

Intervju våren 2024

Golfsäsongen 2024 har satt igång! Hur känns det så här inledningsvis?
Jag tycker vi har startat säsongen stabilt med en ganska hög lägstanivå. Top 10 nu senast i Saudiarabien och hoppade upp till en 18e plats på rankingen.

Vad är ditt mål med golfen de kommande 5 åren?
Mitt mål är att inom 5 år fått spela alla 4 majors samt att få (peppar peppar) hålla mig skadefri. Jag trivs väldigt bra på Asian Tour som växer så det knakar. Att få tillbaka min spelplats i Europa är inget mål i nuläget.

Vilken del av ditt golfspel fokuserar du mest på för att förbättra?
Det är en ständig fight mot kedjans svagaste länk. Men jag har verkligen försökt höja min puttning senaste två åren.

Vad är din nuvarande ranking?
Jag är rankad 18e på Asian Tour order of merit. 595 på världsrankingen och som bäst 343 (2021) Men jag tycker jag är bra mycket bättre nu än för 3 år sedan.

Vad var det som inspirerade dig att börja spela golf, och hur gammal var du när du började? Vad betyder golfen för dig? Och utöver golf, vilka andra intressen eller hobbies har du?
Jag började spela golf vid 8 års ålder. Golfen fanns alltid där som en hobby på sommaren. Hockey var min stora passion när jag växte upp och jag satsade hårt. Men vid 15 års ålder blev jag tvungen att välja och golfen innebar mindre sjukhusbesök. Ishockeyn är fortfarande en stor passion och jag försöker gå på Västerås matcher så ofta jag kan. Utöver golfen så lever jag ett ganska aktivt liv tillsammans med min fästmö Lovisa. Vi gillar skidor, vara ute på sjön samt cykla mountainbike. Golfen är såklart en stor del av mitt liv men jag försöker göra lite andra saker på min fritid ”lediga” tid.

Ditt bästa minne på golfbanan?
Det är nog Scandinavian Masters 2016 på Bro Hof i Stockholm. Jag blev delad 4a och bästa svensk delat med Stenson. När vi gick från fairway upp mot green på sista hålet inför all publik och hela min familj var samlad, det glömmer jag aldrig.

Vilken är din favorit golfbana?
Black Mountain i Thailand samt Frösåker G&CC och Bro Hof slott GC i Sverige.

Hur hanterar du trycket och nervositeten under tävlingar?
Man vänjer sig. Jag försöker påminna mig ibland när jag blir nervös pga kameror eller mycket publik, att det är ju det här man står och tränar för varje dag, att få kunna stå här just nu. Så försöker ”embracea” nervositeten.

Finns det någon speciell ritual eller rutin du följer före eller under en tävling för att hjälpa dig att fokusera?
Absolut, golf är en mycket mental sport där man kan nå hyfsat hög nivå genom att bara träna. Men för att ta sig till nästa nivå är det väldigt stor del mentalt, att kunna fokusera på rätt saker under press.

Favoritklubba i bagen?
Driver!

Vilket är ditt bästa golftips?
Ta i allt vad du har! Slå långt och försök sen lära dig slå rakt.

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Känslan att man ser bra ut, att kläderna sitter bra. ”You look good, you play good” Att få vara en del av ett känt märke som C&B med lite nytänk i nya kollektionen känns jättekul!

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Jag älskar nya pikén Virtue Eco, materialet är grymt bra i varma förhållanden och sitter riktigt skönt.

 

Johanna Gustavsson

Johanna Gustavsson, född 13 december 1992, är en svensk professionell golfspelare och tävlar på Ladies European Tour. Hon är förra årets mästare i Lacoste Open i Frankrike och valdes också ut som Player by the Players 2023. 2022 blev hon tvåa vid Saudi Ladies International, Women’s NSW Open och Aramco Team Series – Bangkok, innan hon blev kapten för det vinnande laget i Aramco Team Series – New York.

Johanna kommer att spela i kläder från Cutter & Buck på LET-Touren. Vi önskar dig en bra start på säsongen Johanna!

Följ hennes karriär på Instagram: @johannagustavssongolf


—————————————————————————————————————————–

Intervju våren 2024
Vill du veta mer om Johanna? Vi har ställt lite frågor!

Golfsäsongen 2024 har satt igång! Hur känns det så här inledningsvis?
Jag har spelat 3 tävlingar än så länge och spelet känns rätt bra skulle jag säga. Jag har gjort lite ändringar i svingen i vinter, som alltid, och resultaten har inte kommit än men känslan är ändå god så jag ser fram emot tävlingarna som kommer.

Vad är ditt mål med golfen de kommande 5 åren?
Mitt mål med golfen är och kommer alltid vara att ha kul på banan och bli en bättre golfare! Det är svårt att sätta resultatmål men jag skulle vela spela ännu bättre på major tävlingarna och jag vill såklart vinna fler tävlingar!

Vilken del av ditt golfspel fokuserar du mest på för att förbättra?
Alla delar, jag är rätt jämn på alla delar och vill förbättra min golf i helhet. Det är det som är det roliga med golfen, man kan alltid bli bättre!

Vad är din nuvarande ranking?
Jag tror jag ligger runt 140 på världsrankingen men det ändras från vecka till vecka.

Vad var det som inspirerade dig att börja spela golf, och hur gammal var du när du började? Vad betyder golfen för dig?
Jag började spela när jag var 11 år gammal, jag hade testat lite olika idrotter men golf var den första individuella idrotten jag höll på med. Golfen har funnits i mitt liv i 20 år nu och den betyder såklart väldigt mycket. Den har lärt mig disciplin, vänskap, glädje och att bryta ihop och komma igen. Tack vare golfen träffade jag min man Alex också, så jag har mycket att tacka sporten för.

Utöver golf, vilka andra intressen eller hobbies har du?
Jag försöker passa på att umgås med familj och vänner när jag är hemma. Ute på touren tittar jag på en del serier och läser mycket, just nu är jag inne på klassiker och läser Charles Dickens David Copperfield.

Ditt bästa minne på golfbanan?
Jag har så många fina minnen så det är svårt att välja. Framgångar är bäst när man får dela de med andra, jag skulle nog säga när vi tog EM brons i Skottland 2018 då jag lyckades sätta en 20 meters putt i särspel för medalj.

Vilken är din favorit golfbana?
Min hemmabana Lannalodge Golf resort, jag är tyvärr inte hemma så mycket under sommaren men när jag är det så är det där jag vill vara.

Hur hanterar du trycket och nervositeten under tävlingar?
Jag har lärt mig av erfarenheter genom åren. Det är ändå de situationerna man spelar för och vill vara i och man får lite på att jobbet man lagt ner och svingen klarar av lite extra nerver. Sen gäller det att njuta och älska utmaningen!

Finns det någon speciell ritual eller rutin du följer före eller under en tävling för att hjälpa dig att fokusera?
Nej egentligen inte, jag har ju min uppvärmningsrutin men sen ute på banan gäller det bara att ta ett slag i taget och räkna ihop slagen på slutet.

Favoritklubba i bagen?
Det varierar för mig, har ingen speciell men för tillfället skulle jag säga puttern.

Vilket är ditt bästa golftips?
Mitt bästa tips rent allmänt är något alla kan göra vilket är att jobba på sin spelstrategi. Behöver jag ta drive på alla utslag? Tänk på layup, vilket längd vill jag ha kvar? Jag behöver kanske inte ta en klubba som når fairwaybunkern eller är det bättre att missa höger om greenen kanske jag inte ska gå mot pinnen i alla lägen.

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Jag spelar i många varma länder och jag vill känna mig bekväm och ha kläder där jag fortfarande ser fräsch ut trots att jag svettas. Pikéerna Virtue eco Polo Solid och Seabeck Polo är både snygga och bekväma!

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Mitt absoluta favoritplagg i år tröjan Pemberton Crewneck. Jag har den när jag reser, är ute och äter och jag kan även ha den som tjocktröja på golfbanan, den är så användbar!

 

Caroline Hedwall
Caroline Hedwall, född 13 maj 1989 i Täby, är en svensk professionell golfspelare som representerar Österåker GK. 2007 och 2009 vann hon Europamästerskapen för amatörer. Hon har totalt 29 segrar under karriären varav 7 som proffs på Ladies European Tour.

Caroline kommer att spela i kläder från Cutter & Buck på LET-touren samt i de tävlingar hon spelar på LPGA. I Sverige kommer vi att kunna se henne under Helsingborg Open och i Scandinavian Mixed på Ullna i början av juni. Vi önskar dig en bra start på säsongen Carro!

Följ hennes karriär på Instagram: @carrohedwall

—————————————————————————————————————————–

Intervju våren 2023
Vill du veta mer om Caroline? Vi har ställt frågorna & fått svaren!

2023, vilka förväntningar har du på säsongen?
Jag hade en väldigt bra avslutning på 2022 med en del top-10 och även en vinst, så jag hoppas fortsätta i den riktningen även 2023.

Vad är ditt mål med golfen kommande fem åren?
Känna att jag fortfarande kan utmana om segern i de tävlingar jag ställer upp i.

Hur har ditt senaste år varit på golfbanan?
Jo men det har varit väldigt kul. Golfen är ju som roligast i tävlingarna som det går bra och det gick bra i en hel del tävlingar förra året, så jag har haft det bra det senaste året.

Vad är din nuvarande ranking?
Sist jag kollade så var jag rankad 106 i världen.

När började du spela golf?
Jag höll i en golfklubba första gången jag var 6 år och tog grönt kort när jag var 8 år.

Vad betyder golfen för dig?
Oj, svårt att sätta ord på vad den betyder. Men golfen har ju varit en så stor del av mitt liv de senaste 20 åren, så naturligtvis betyder den otroligt mycket! Den har gett mig möjligheten att se världen, plugga på college i USA och varit mitt yrke de senaste 13 åren, så jag har mycket att tacka golfen för!

Vad gör du när du inte spelar golf?
Jag älskar idrott och favoriterna utanför golfen är skidåkning och padel. Men sen tycker jag även om att ta mig an olika bygg- och renoveringsprojekt.

Ditt bästa minne på golfbanan?
Jag har två riktigt bra minnen. Ett som snart är 10 år gammalt när jag hålade en dryg meters putt i Solheim Cup på det 18:e hålet för att vinna min match mot Michelle Wie. Den putten innebar även att Europa vann Solheim Cup och jag vann 5/5 matcher, vilket jag var först i historien att göra. Det andra minnet är nu från i november förra året när jag vann tourfinalen på Ladies European Tour i Spanien. Det var en härlig känsla att äntligen få lyfta en segerpokal igen!

Vilken är din favorit golfbana?
Svårt att välja en bana. Men generellt sett så gillar jag banor designade av Tom Fazio.

Favoritklubba i golfbagen?
Det varierar, men just nu är det drivern.

Vilket är ditt bästa golftips?
Träna på att sikta rätt/rakt, för utan det ger du dig inte rätt förutsättningar att slå rakt.

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Det är nog en kombination av att de är snygga, bekväma och funktionella.

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Inte lätt att bara välja ett plagg! Men jag tycker otroligt mycket om Stealth Jacket. Den är tunn och stretchig men ändå väldigt varm och perfekt att ha på morgonen innan det blivit varmt nog för kortärmat.

 

Jenny Haglund

Jenny, född 1993, är ett stjärnskott från Värmland, tillhörande Karlstad GK. 2017 gjorde hon sin debutsäsong på Ladies European Tour och under 2018 ställs hon bland annat mot världens bästa golftjejer i Australien Open på amerikanska proffstouren LPGA. Under 2018 kommer Jenny spela Ladies European Tour (LET) samt Symetra Tour (LPGAs undertour) i USA som huvudtourer.

Följ hennes karriär på Instagram: @jennyhaglund och på Facebook: jennyhaglundgolf

—————————————————————————————————————————–

Intervju, Jenny Haglund
Våren 2021 fick vi chansen att ställa frågor till Jenny, kring sådant som engagerar henne.

När började du spela golf?
Jag började spela golf på riktigt när jag var 10 år. Då tog jag grönt kort och började spela på banan för att sänka mig, samt tävlade i tjejligan som det hette i Värmland på den tiden. Har såklart varit på golfbanan innan tillsammans med min pappa och slagit på rangen och plastklubborna i köket som bebis, det får vi ju inte glömma!

Vad betyder golfen för dig?
Golfen betyder väldigt mycket för mig. Jag har så många roliga golfminnen, samt att jag har träffat så många av mina närmaste vänner på golfbanan. Golfen har verkligen format mig till den personen jag är idag, både på och utanför banan.

Hur har ditt senaste år varit på golfbanan?
Mitt senaste år på golfbanan har varit väldigt tufft resultatmässigt, men framförallt otroligt lärorikt på många andra sätt. Eftersom att vi hade en ganska annorlunda säsong pga. Covid-19 så har jag också jobbat därefter, gett mig extra tid till att prova lite nya saker som jag inte har haft tid och möjlighet att testa andra säsonger. 

Vad är ditt mål med golfen kommande fem åren?
Mina mål framåt är att jag vill vinna igen på Ladies European Tour, samt förbättra min status på LPGA Touren. En vision som jag alltid har haft sedan jag var liten är att spela Solheim Cup, så det är såklart också ett stort mål.

Vad gör du när du inte spelar golf?
Det senaste årets pandemi har resulterat i att jag spenderat mer tid på hemmaplan och därigenom också haft mer fritid. När jag reser många veckor på året är det ibland svårt att få tiden att räcka till andra intressen än golf. Men i år har jag verkligen fått lite extra tid. Den har jag spenderat tillsammans med mina vänner, sambo och familj. När jag inte spelar golf så gillar jag nästan all aktivitet och sport. Jag åker gärna längdskidor, spelar padel, yogar och bakar samt försöker hålla liv i lägenhetens växter. 

Ditt bästa minne på golfbanan?
När jag gjorde en Hole-In-One i min första LPGA-tävling som jag måndagskvalade in till i Australien och vann en bil 2018. Det var en fantastiskt rolig vecka och startskottet på min bästa säsong i karriären.

Vilken är din favorit golfbana?
Tro det eller ej, så är det en svensk bana. Donald Steel på Barsebäcks G&CC, den har varit min favorit i många år. Den är rolig, knixig och bjuder in till massa birdies.

Favoritklubba i golfbagen?
Min putter!

Vilket är ditt bästa golftips?
Träna mycket närspel, det är där du kan spara slag!

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Att det sitter skönt och att jag känner mig kvinnlig, men sportig på samma gång. När jag var liten så var golfkläderna inte lika anpassade för tjejer och de satt mindre bra. Utvecklingen på kläder inom damgolfen har varit väldigt stor de senaste 10 åren. Fantastiskt om du frågar mig!

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Jag har burit kläder från Cutter & Buck sedan jag blev proffs i slutet av 2016, så genom åren har jag haft lite olika favoriter. Men just nu är favorit pikén Seabeck Polo i rosa/vit och Traverse Half Zip bär jag dagligen. Men en kall höst/vårdag så är det inget som slår Snoqualmie Jacket.