Pressrelease Cutter & Buck Tour
Dingle 2023-07-06

New Wave Group med varumärket Cutter & Buck har tillsammans med Svenska Golfförbundet tecknat ett nytt avtal gällande titelpartnerskap för den nordiska proffstouren för herrar. Avtalet sträcker sig under en fyraårsperiod med start 2024. Det nya namnet blir Cutter & Buck Tour.

—————————————————————————————————————————–

Efter flera år som officiell partner tar nu Cutter & Buck steget upp och tar över titelsponsorskapet för Svenska Golftouren herr. Förutom titelsponsorskapet kommer Cutter & Buck också årligen arrangera en egen deltävling på Cutter & Buck Tour under avtals-perioden.

– ”Vi har jobbat med Cutter & Buck under många år och de har länge stöttat touren. Därför känns det här fantastiskt kul att de nu vill ta steget och representera touren på högsta nivå. För oss är Cutter & Buck den perfekta samarbetspartnern, vi ser verkligen framemot det här samarbetet, säger Frida Bräster”, Ansvarig för Proffstävlingar hos Svenska Golfförbundet.

Cutter & Buck är ett välkänt varumärke på proffstourerna och som leverantör av merchandise till stora golftävlingar världen över bl.a US Open. Cutter & Buck är ett amerikanskt livsstilsvarumärke, grundat 1990, med rötterna i Seattle vid Stilla Havets nordvästra kust som ägs av det börsnoterade bolaget New Wave Group (Nasdaq OMX Stockholm Large Cap). Som ny titelsponsor så tar Cutter & Buck nästa steg i sin satsning mot att ytterligare utveckla och etablera varumärket inom golfen på den europeiska marknaden.

– ”Vi är både oerhört stolta och fantastiskt glada att få möjligheten att bli titelsponsor till proffstouren. Efter fler års framgångsrikt samarbete med Svenska Golfförbundet så får vi äntligen lyfta samarbetet till den nivå vi länge önskat. Vi är på stark frammarsch med Cutter & Buck både i Sverige och övriga Europa och med denna satsning kommer varumärket att stärkas ytterligare, säger Tomas Jansson”, VD New Wave Mode AB.

Länk till film från Arlandastad

Bilder Cutter & Buck golf

Information | Cutter & Buck
Klas Blomqvist – Försäljningsansvarig, 0708-998082, klas.blomqvist@newwave.se
Niklas Henriksson – Avtalsansvarig, 0708-998011, niklas.henriksson@newwave.se
Camilla Fjordland – Marknadsansvarig, 0708-998081, camilla.fjordland@newwave.se 

information | Svenska Golfförbundet
Frida Bräster – Ansvarig proffstävlingar, 08 622 15 82, frida.braster@golf.se
Mathias Resare – Marknadschef, 08 622 15 55, mathias.resare@golf.se

Caroline Hedwall
Caroline Hedwall, född 13 maj 1989 i Täby, är en svensk professionell golfspelare som representerar Österåker GK. 2007 och 2009 vann hon Europamästerskapen för amatörer. Hon har totalt 29 segrar under karriären varav 7 som proffs på Ladies European Tour.

Caroline kommer att spela i kläder från Cutter & Buck på LET-touren samt i de tävlingar hon spelar på LPGA. I Sverige kommer vi att kunna se henne under Helsingborg Open och i Scandinavian Mixed på Ullna i början av juni. Vi önskar dig en bra start på säsongen Carro!

Följ hennes karriär på Instagram: @carrohedwall

—————————————————————————————————————————–

Intervju våren 2023
Vill du veta mer om Caroline? Vi har ställt frågorna & fått svaren!

2023, vilka förväntningar har du på säsongen?
Jag hade en väldigt bra avslutning på 2022 med en del top-10 och även en vinst, så jag hoppas fortsätta i den riktningen även 2023.

Vad är ditt mål med golfen kommande fem åren?
Känna att jag fortfarande kan utmana om segern i de tävlingar jag ställer upp i.

Hur har ditt senaste år varit på golfbanan?
Jo men det har varit väldigt kul. Golfen är ju som roligast i tävlingarna som det går bra och det gick bra i en hel del tävlingar förra året, så jag har haft det bra det senaste året.

Vad är din nuvarande ranking?
Sist jag kollade så var jag rankad 106 i världen.

När började du spela golf?
Jag höll i en golfklubba första gången jag var 6 år och tog grönt kort när jag var 8 år.

Vad betyder golfen för dig?
Oj, svårt att sätta ord på vad den betyder. Men golfen har ju varit en så stor del av mitt liv de senaste 20 åren, så naturligtvis betyder den otroligt mycket! Den har gett mig möjligheten att se världen, plugga på college i USA och varit mitt yrke de senaste 13 åren, så jag har mycket att tacka golfen för!

Vad gör du när du inte spelar golf?
Jag älskar idrott och favoriterna utanför golfen är skidåkning och padel. Men sen tycker jag även om att ta mig an olika bygg- och renoveringsprojekt.

Ditt bästa minne på golfbanan?
Jag har två riktigt bra minnen. Ett som snart är 10 år gammalt när jag hålade en dryg meters putt i Solheim Cup på det 18:e hålet för att vinna min match mot Michelle Wie. Den putten innebar även att Europa vann Solheim Cup och jag vann 5/5 matcher, vilket jag var först i historien att göra. Det andra minnet är nu från i november förra året när jag vann tourfinalen på Ladies European Tour i Spanien. Det var en härlig känsla att äntligen få lyfta en segerpokal igen!

Vilken är din favorit golfbana?
Svårt att välja en bana. Men generellt sett så gillar jag banor designade av Tom Fazio.

Favoritklubba i golfbagen?
Det varierar, men just nu är det drivern.

Vilket är ditt bästa golftips?
Träna på att sikta rätt/rakt, för utan det ger du dig inte rätt förutsättningar att slå rakt.

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Det är nog en kombination av att de är snygga, bekväma och funktionella.

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Inte lätt att bara välja ett plagg! Men jag tycker otroligt mycket om Stealth Jacket. Den är tunn och stretchig men ändå väldigt varm och perfekt att ha på morgonen innan det blivit varmt nog för kortärmat.

 

Jenny Haglund

Jenny, född 1993, är ett stjärnskott från Värmland, tillhörande Karlstad GK. 2017 gjorde hon sin debutsäsong på Ladies European Tour och under 2018 ställs hon bland annat mot världens bästa golftjejer i Australien Open på amerikanska proffstouren LPGA. Under 2018 kommer Jenny spela Ladies European Tour (LET) samt Symetra Tour (LPGAs undertour) i USA som huvudtourer.

Följ hennes karriär på Instagram: @jennyhaglund och på Facebook: jennyhaglundgolf

—————————————————————————————————————————–

Intervju, Jenny Haglund
Våren 2021 fick vi chansen att ställa frågor till Jenny, kring sådant som engagerar henne.

När började du spela golf?
Jag började spela golf på riktigt när jag var 10 år. Då tog jag grönt kort och började spela på banan för att sänka mig, samt tävlade i tjejligan som det hette i Värmland på den tiden. Har såklart varit på golfbanan innan tillsammans med min pappa och slagit på rangen och plastklubborna i köket som bebis, det får vi ju inte glömma!

Vad betyder golfen för dig?
Golfen betyder väldigt mycket för mig. Jag har så många roliga golfminnen, samt att jag har träffat så många av mina närmaste vänner på golfbanan. Golfen har verkligen format mig till den personen jag är idag, både på och utanför banan.

Hur har ditt senaste år varit på golfbanan?
Mitt senaste år på golfbanan har varit väldigt tufft resultatmässigt, men framförallt otroligt lärorikt på många andra sätt. Eftersom att vi hade en ganska annorlunda säsong pga. Covid-19 så har jag också jobbat därefter, gett mig extra tid till att prova lite nya saker som jag inte har haft tid och möjlighet att testa andra säsonger. 

Vad är ditt mål med golfen kommande fem åren?
Mina mål framåt är att jag vill vinna igen på Ladies European Tour, samt förbättra min status på LPGA Touren. En vision som jag alltid har haft sedan jag var liten är att spela Solheim Cup, så det är såklart också ett stort mål.

Vad gör du när du inte spelar golf?
Det senaste årets pandemi har resulterat i att jag spenderat mer tid på hemmaplan och därigenom också haft mer fritid. När jag reser många veckor på året är det ibland svårt att få tiden att räcka till andra intressen än golf. Men i år har jag verkligen fått lite extra tid. Den har jag spenderat tillsammans med mina vänner, sambo och familj. När jag inte spelar golf så gillar jag nästan all aktivitet och sport. Jag åker gärna längdskidor, spelar padel, yogar och bakar samt försöker hålla liv i lägenhetens växter. 

Ditt bästa minne på golfbanan?
När jag gjorde en Hole-In-One i min första LPGA-tävling som jag måndagskvalade in till i Australien och vann en bil 2018. Det var en fantastiskt rolig vecka och startskottet på min bästa säsong i karriären.

Vilken är din favorit golfbana?
Tro det eller ej, så är det en svensk bana. Donald Steel på Barsebäcks G&CC, den har varit min favorit i många år. Den är rolig, knixig och bjuder in till massa birdies.

Favoritklubba i golfbagen?
Min putter!

Vilket är ditt bästa golftips?
Träna mycket närspel, det är där du kan spara slag!

Vad är viktigt för dig när det gäller golfkläder?
Att det sitter skönt och att jag känner mig kvinnlig, men sportig på samma gång. När jag var liten så var golfkläderna inte lika anpassade för tjejer och de satt mindre bra. Utvecklingen på kläder inom damgolfen har varit väldigt stor de senaste 10 åren. Fantastiskt om du frågar mig!

Favoritplagg från Cutter & Buck?
Jag har burit kläder från Cutter & Buck sedan jag blev proffs i slutet av 2016, så genom åren har jag haft lite olika favoriter. Men just nu är favorit pikén Seabeck Polo i rosa/vit och Traverse Half Zip bär jag dagligen. Men en kall höst/vårdag så är det inget som slår Snoqualmie Jacket.